ristojkoivula

EU aloittaa pakotteet Puolan hallitusta vastaan, joka haluaa nimittää tuomarit

EU ei ole sanonut ainakaan vielä, KEIDEN VIIME KÄDESSÄ PITÄISI VALITA JA NIMITTÄÄ VIRKOIHIN JÄSENMAIDEN OIKEUSVIRANOMAISET, ellei maiden vaaleissa valittujen poliitikkojen.
 

https://yle.fi/uutiset/3-10284724?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

EU aloitti uudet lakitoimet Puolaa vastaan – Komissio syyttää Puolan hallitusta oikeusvaltion murentamisesta

Puola laskee korkeimman oikeuden tuomareiden eläkeikää 70 vuodesta 65:een. Komissio katsoo, että ratkaisu heikentää oikeuden riippumattomuutta.

Ulkomaat

2.7.2018 klo 15:53

 No.

Mielenosoittajat vastustivat korkeimman oikeuden politisoimista Varsovassa EU-komission rakennuksen edustalla.

EU-komissio on aloittanut uuden rikkomusmenettelyn Puolaa vastaan pitkään jatkuneessa kiistassa oikeuslaitoksen riippumattomuudesta.

Puolassa tulee tiistaina voimaan laki, joka laskee Puolan korkeimman oikeuden tuomarien eläkeikää nykyisestä 70 vuodesta 65 vuoteen.

Laki johtaisi siihen, että yli kolmannes nykyisistä tuomareista joutuisi nyt eläkkeelle.

Arvostelijoiden mukaan tämä antaisi konservatiivisen Laki ja oikeus -puolueen johtamalle hallitukselle mahdollisuuden täyttää vapautuvat paikat omilla kannattajillaan.

EU-komissio katsoo, että uudistus murentaa tuomioistuinten riippumattomuutta.

Komissio antoi Puolan hallitukselle kuukauden aikaa vastata. Asia voi päätyä Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaistavaksi.

Komissio sanoo olevansa menettelystä huolimatta valmisa vuoropuheluun Puolan hallituksen kanssa.

Pitkä kiista oikeusvaltiosta

Puolan konservatiivinen hallitus sanoo, että uudistukset ovat tarpeen korruption ja kommunistiajan jäänteiden poistamiseksi oikeuslaitoksesta.

Kiista oikeuslaitoksen riippumattomuudesta on jatkunut jo pitkään.

Joulukuussa EU-komissio aloitti Lissabonin sopimuksen 7. artiklan mukaiset toimet Puolaa vastaan. Komissio katsoo Puolan hallituksen rikkovan oikeusvaltioperiaatetta.

Periaatteessa menettely voisi johtaa jopa Puolan äänestysoikeuden rajaamiseen EU:n päätöksen-teossa, mutta Puolan liittolainen Unkari on ilmoittanut estävänsä tämän veto-oikeudellaan.

 

Aiheesta aiemmin:

EU-komission varapuheenjohtaja Katainen väläyttää Puolan budjettituen jäädyttämistä: "Brexitiä vaikeampi kysymys EU:lle"

20.3.2018

Puola uhmaa EU:ta: Presidentti Duda allekirjoitti kiistellyt lait, joiden vuoksi komissio aloitti kurinpitomenettelyn 20.12.2017

EU-komissio aloittaa rankaisumenettelyn Puolaa vastaan 20.12.2017

Viekö "neuvostotyyppinen" oikeuslaitos Puolan äänioikeuden EU:ssa? 20.12.2017

Puolan presidentti puolusti oikeusuudistusta ja maansa tiukkaa pakolaiskantaa: Miksi EU ei hyväksy vaalilupauksien lunastamista? 24.10.2017

Lähteet: AFP, AP, Reuters

 

***


Vaikka olen todellakin aivan kaikkea muuta kuin Puolan nykyisen fasistihenkisen hallituksen ja osin pöyristyttävinkin kotkotusten ja kansallisen ja kansainvälisen lain rikkomusten (jollai- sista yksikään EU-hallitus ei ole vapaa) kannattaja, en missään tapauksessa voi myöskään tällaista EU-terroria hyväksyä. Se ei edes kohdistu OIKEISIIN LAITTOMUUKSIIN vaan kuviteltuihin, "EU:n Tavan" "rikkomuksiin".

Nykyiset perustuslakituomarit voitaisiin panna viralta, kun he ovat päästäneet tällaiset aivopierut läpi:
 

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/eu-puola-kriminalisoi-lailla-puolalaisten-roolin-esiintuomisen-holokaustissa/comment-page-1/


" Julkaistu 28.1.2018 kirjoittanut Risto Koivula

EU-Puola ”kriminalisoi lailla” puolalaisten roolin esiintuomisen holokaustissa…

Puolan hallitus on perjantaina säätänyt ”lain”, jolla ”kriminalisoidaan” Puolan, käytännössä Puolan kansaa alussa Liittoutuneiden piirissä edustamaan valitun Armia Krajowan (Valtakunnanarmeijan) rolli holocaustin toteuttamisessa.

Kun EU ensin sepittää vääriä ja järjettömiä olemattomia ”kansamurhia”, se samalla alkaa ”kriminalisoida” oikeita….

[While EU fabricates non-existing, nonsense ”genocides”, it tries in the same time to ”criminalize” recognition of real such…]

Puola menetti II maailmansodan aikana,saksalaismiehityksessä kansallisten rajojen mukaan lasket- tuna 4 miljoonaa ja Suur-Puolan rajojen mukaan 5.6 miljoonaa alamaistaan  kansanmurhan ja sodan uhrina.Näistä 3 miljoonaa oli juutalaisia.Neljännesmiljoona oli puolalaisia taistelijoita Puolan lipun alla. Puolalaisia siviilejä oli ehkä sen varran kuin taistelijoitakin.Loput olivat vähemmistökansallisuuksien ja -uskontojen murhattuja edustajia.

 

Country Military Deaths Total Civilian and Military Deaths

Poland …………240,000 …………….5,600,000

…. (see discussiion)

Puola on pitänyt yllä suunnataonta melua ja pauhua Katynissa ammutuista Puolan armeijan upse-ereista ja muista silmäätekevistä, joita on todistettavasti ammuttiin tuota lajia 1440: heistä on siellä muistolaatat. Muut Göebbelsinkin löytmistä 4420 ruumiistakin olivat muita, ehkä jotkut puolalaisiakin.

https://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium.MAGAZINE-orgy-of-murder-the-poles-who-hunted-jews-and-turned-them-in-1.5430977 "

 

 

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/06/puolan-keskitysleirimuseot-tekevat-fasistipropgandaa

 

maanantai, 22. kesäkuu 2015

Puolan keskitysleirimuseot tekevät fasistipropagandaa

Scrapbookpages

December 20, 2010

Why do the numbers for Auschwitz-Birkenau keep changing?

Filed under: Holocaust — Tags: Auschwitz-Birkenau death statistics, Rudolf Hoess confession — furtherglory @ 12:56 pm

The number of deaths at Auschwitz has changed drastically over the past 75  years. The Nazis were famous for keeping detailed records, so why are the number of deaths at Auschwitz an estimate that keeps changing?

 

At the Nuremberg IMT, the German war criminals were charged with killing 4 million prisoners at the three camps known as Auschwitz I (the main camp), Auschwitz II (Birkenau) and Auschwitz III (Monowitz).  What was this figure based upon?

The charge against the Germans at Nuremberg was based on a document written on May 6, 1945 by the Soviet Union that was accepted into evidence by the Nuremberg IMT although there was no proof whatsoever given in this document that 4 million people had been killed. The Soviet figure of 4 million was based on the estimated capacity of the ovens at Auschwitz and Birkenau. The ovens at Birkenau had been removed by the Germans two months before they abandoned the camp, but the Soviets were still able to somehow estimate their capacity. "

Nürnbergin tuomiot eivät perustuneet kapasiteeteille,vaan tiedoille henkilöistä, jotka olivat kadonneet natsien murhakoneistoon. Näistä tunnetaan erityisen hyvin juutalaiset, koska heistä oli seurakunnilla tarkat tiedot, ja koska he olivat etnisen puhdistuksen erityisenä kohteena. Juutalaiset uhrit, yhteensä 6 mijoonaa, muodostivat puolet kaikista natsien tappamista siviileistä ja sotavangeista.

Holokaustin uhrien määrää ei ole siis saatu ynnäilemällä eri leirien arvioita,vaan sen perusteella, kei-tä on kadonnut saksalaisten käsissä. Auschwitzin kautta tiedettän kulkeen noin 4 miljoonaa ihmistä. Monien maiden sakasalaisten käsiin joutuneet juutalaiset ja muut kulkivat Auschwitzin kautta: osin Puolan, ja sinne tuodut Unkarin, Kreikan, Tshekkoslovakian, Itävallan juutalsiet ainakin. Kaikkia ei tapettu heti Auschwitz-Birkenaussa, niin ei ole väitettykään esimerkiksi alkuperäisessä muistolaa-tassa,eikä sillä ole Nürnbergin tuomioiden kannalta merkitystä.Auschwitzin "kapasitteettitieto" perus- tui sille, että sillä, tarkasti ottaen nimenomaan Birknaussa kaasutettiin ja poltettiin alkuvuoden 1944 aikana 400000 Unkarin juutalaista, kuten suomalainen Wikipediakin tietää:

"Birkenaun leiri oli ensisijaisesti tuhoamisleiri, kun Auschwitzin muut leirit olivat ennen kaikkea työlei-rejä.Sinne tuotiin junalasteittain juutalaisia ympäri Eurooppaa tuhottaviksi ja poltettaviksi. Esimerkiksi kevätkesällä 1944 leirillä surmattiin arviolta jopa 400000 Unkarin juutalaista."

Tämä oli kymmesosa leirin tehollisesta käyttöajasta, ja "koe" on ajateltu niin, että koko puoli vuotta olisi kaasuteltu pelkästään unkarinjuutalaisia, mikä varmastikaan ei pitänyt paikkaansa! Sen sijaan sama hakusana antaa lerin kautta kulkeneiden, siellä tai muulla tapettujen määräksi 1.5 miljoonaa, joka on taatusti liian pieni, vaikka kuinka perustuisi puolalaisiin museolähteisiin.

" Kaikkiaan Auschwitz-Birkenaun leirien läpi kulki arviolta 1,5 miljoonaa vankia. "

Tämä on justiin sitä otsikossakin mainittua vääristelyä.

" The Soviets also charged the German war criminals with killing 1.5 million prisoners at Majdanek. That figure has now been reduced to 78,000 by the Majdanek Museum.  Out of this number, 59,000 were Jews. "
 

Ei pidä paikkaansa: Puolalaisen valtionmuseon mukkan Maidanekin kautta kuli 300000 vankia. Jos näin oli, noin puolet asukkaista oli neuvostoliittolaisia sotavankeja. Maidanekin alkuperäisiin mahdol-lisiin yliarvoihin on erityisesti vaikuttanut, ettei tunnettu kunnolla Treblinkaa, jonka saksalaiset olisivat onnistuneet tehokkaasti hävittämään. Neuvostoliittolaiset lähteet tarkoittavat aina kaikkia, ei pelkäs-tään juutalaisia. Heidät saattaa kyllä olla erikseen maiittu, kuten NL:n kansalaisetkin. Tämä Puolan virallinen arvio 300000 on alakantissa, kuten Birkenaunkin arvio.

Ei ole kuitenkaan hirveän olennaista, missä nimenomaisessa paikassa kukakin kadonnut uhri tapettiin.

" In 1990, the plaques with the figure of 4 million at the International Monument at Birkenau were removed. It was not until 1995 that new plaques were placed at the International Monument with 20 metal plates inscribed in Yiddish, English and all the major languages of Europe; the plaques were set on granite slabs on the steps of the International Monument.The number of deaths at Auschwitz, according to each of the 20 metal plates, is 1.5 million.

Original plaque at Birkenau had 4 million deaths

Tässä ei sanota jurisesti, että kaikki  4 miljoonaa kuolutta olisi nimenomaan tapettu juuri täällä.

Ihan justiin kuten suomalainen wiki tulkitsee tätä uutta laattaa (jonka lukema läpimeneiksi täällä tai muullla tapetuiksi on liian pieni).

 

New plaque with 1.5 million deaths

It is very hard to read the words on the plaque in my photo.  Sorry about that.

The words on the English plaque are:

FOR EVER LET THIS PLACE BE A CRY OF DESPAIR AND A WARNING TO HUMANITY, WHERE THE NAZIS MURDERED ABOUT ONE AND A HALF MILLION MEN, WOMEN AND CHILDREN MAINLY JEWS FROM VARIOUS COUNTRIES OF EUROPE. AUSCHWITZ-BIRKENAU 1940-1945

But 1.5 million is not the official number of deaths at Auschwitz.  The official estimate, currently given by the Auschwitz-Birkenau Museum, is 1.1 million deaths. "

Tuollaisilla "virallisilla arvioilla" ei ole merkitystä. Kansanmurhat tuomitsee ja ainoat viralliset arviot tekee YK tieteellisin näyttöhin perustuen, koska kansanmurhatutkinta on rikostutkintaa. "


YLE valehteli taas KATYNin oletetusta joukkomurhasta (15.07.2011)
 


MUTTA PÄIVÄN ASIAAN:

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/puolan-tuomarimellakat-keiden-pitaisi-nimittaa-oikeusviranomaiset/

Julkaistu 24.7.2017 kirjoittanut Risto Koivula

Puolan tuomarimellakat: KEIDEN pitäisi nimittää oikeusviranomaiset?

MITÄ HELVETTIÄ?

KEIDEN SITTEN PITÄISI NIMITTÄÄ OIKEUSVIRANOMAISET, ELLEI VALITTUJEN POLIITIKKOJEN?

EU:N?

KIRKON!!!???

HAISTAPASKANTIETEILIJÖITTEN!!!???

YLEn uutisessa tai mielenosoittajien tunnuksissa TÄTÄ EHDOTONTA PERUSASIAA EI SANOTA!

Ei sanota myöskään, KUKA NYT NIMITTÄÄ JA EROTTAA PUOLAN OIKEUSVIRANOMAISET!

Selvää kuitenkin on, että se taho ei ole myöskään presidentti Duda, joka on samaa katolisperinnetaustaista ”konservatiivi”suuntaa kuin hallituskin…

https://yle.fi/uutiset/3-9736963

Massiiviset protestit jatkuvat Puolassa

Mielenosoittajat vaativat presidentti Andrzej Dudaa hylkäämään senaatin varhain lauantai-aamuna hyväksyneen lakimuutoksen.

23.7.2017 klo 02:07

Hallituksen vastaiset mielenosoittajat kantavat käsissään kylttejä Puolassa.

Wojciech Pacewich / EPA

320 Puolan massiiviset protestit kaduilla jatkuivat vielä lauantai-iltana.

 

Puolassa maan senaatti on hyväksynyt lakiehdotuksen korkeimman oikeuden uudistamisesta. Laki antaa oikeusministerille oikeuden valita tuomareita korkeimpaan oikeuteen. Senaatin hyväksynnän jälkeen laki tarvitsee enää vain presidentti Andrzej Dudan allekirjoituksen. Kymmenet tuhannet ihmi-set ovat osoittaneet tällä viikolla mieltään kaduilla. Rauhalliset protestit jatkuivat lauantai-iltana kym-menissä kaupungeissa ympäri Puolaa.Hallituksen vastustajat kehottivat presidentti Dudaa jättämään lainsäädännön, joka antaisi lain ja oikeuden konservatiivisen, Laki ja oikeus –puolueen käsiin.

Jotkut mielenosoittajat piirittivät hallitsevan puolueen johtajan Jaroslaw Kaczynskin kodin ja syyttivät häntä diktatuurista.

Presidetti Dudan edustajan mukaan Duda näkee joitakin puutteita uudessa laissa. Edustaja ei kuitenkaan suostunut lauantaina kertoa, aikooko presidentti Duda hylätä lakiesityksen.

Dudalla on 21 päivää aikaa allekirjoittaa lakiehdotus.

Euroopan unionin komissio on uhannut Puolaa seurauksilla, koska komission mukaan laki-muutos vaarantaa Puolan oikeuslaitoksen riippumattomuuden. Esillä on ollut artikla 7:n käynnistäminen, mikä voisi viedä Puolalta äänioikeuden EU-kokouksissa. Se ei kuitenkaan välttämättä onnistu, sillä Unkari on luvannut tukea asiassa Puolaa. Jokainen seuraamus edellyttäisi yksimielisyyttä muissa 27 EU:n jäsenmaassa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters, STT

 

https://yle.fi/uutiset/3-9736160

.

Kiistelty laki läpi Puolan senaatissa – Maan oikeuslaitos siirtymässä hallituksen käsiin

Kymmenet tuhannet ihmiset osoittavat mieltään lakia vastaan. EU uhkaa Puolaa vastatoimilla.

22.7.2017 klo 07:21

Lakiehdotusta vastustavat senaattorit heiluttavat lappuja, joissa lukee "itsenäinen oikeuslaitos" Puolan senaatissa 22. heinäkuuta 2017.

Korkeimman oikeuden uudistamista koskevaa lakiehdotusta vastus- tavat senaattorit heiluttivat lappuja, joissa luki ”itsenäinen oikeuslai- tos”, Puolan senaatissa 22. heinäkuuta 2017. Leszek Szymanski / EPA

 

Puolassa maan senaatti on hyväksynyt lakiehdotuksen korkeimman oikeuden uudistamisesta.

 

Laki antaa Puolan oikeusministerille, eli siis maan hallitukselle, oikeuden valita ja erottaa korkeimman oikeuden tuomareita.

 

(Mikä hirvitys.... totaa ... kuinkahan SUOMENKIN nyt käy...)

 

https://yle.fi/uutiset/3-9734828

 

Puolan lakimuutoksia vastustavat pysyvät kaduilla – ”Olemme matkalla totalitarismiin”

Perjantai-illan mielenosoituksiin on Varsovassa varauduttu järein poliisivoimin.

21.7.2017 klo 19:11

Mies katsoo kameraan.

Piotr Kwaticowskin mielestä Puola on laittanut EU:n seinää vasten.

– Ei muuta mahdollisuutta kuin se, että EU laittaa pakotteita Puolan niskaan, mielenosoitukseen perjantaina osallistunut mies sanoo.

.

VARSOVA Mielenosoittajat kerääntyvät pikku hiljaa sateisessa Varsovassa parlamentin edustalle ja valmistautuvat illan mielenosoitukseen.

Moni puolalainen ei tyydy katsomaan sivusta, kun Laki ja oikeus -puolue vetää maan oikeuslaitosta tiukemmin hallituksen kontrolliin. Mielenosoittajat ovat kyhäilleet erilaisia lakanoita ja kylttejä, joissa hallituksen lakiaikeet tyrmätään. ”Perustuslaki turvaa demokratian” – on keskeisin viesti.

 

Mielenosoittajat tahtovat hallituksen pysäyttävän lakihankkeet, joilla korkein oikeus, sen tuomarit – ja lopulta koko oikeuslaitos tulisi Laki ja oikeus -puolueen hallituksen vallan alle.

 

Mitä tekee EU?

Euroopan unionin ja Puolan viileitä välejä lakiesitys heikentää entisestään. Voisi sanoa, ettei jääkausi ole kaukana.

Euroopan komission puheenjohtaja, ja Puolan entinen pääministeri, Donald Tusk syyttää Puolan hallitusta maan kehityksen kääntämisestä ajassa taaksepäin.

Puolan demokratian tilasta huolestuneen Tuskin pyyntö pikaisesta tapaamisesta presidentti Dudan kanssa jäikin vain toiveeksi. Maan ulkoministerin Witold Waszczykowskin mukaan Tuskin tulisi keskittyä puolustamaan Puolan etua Brysselissä eikä sekaantua kotimaan politiikan käänteisiin.

Keskiviikkona Euroopan komission varapuheenjohtaja Frand Timmermans sanoi EU:n olevan erittäin lähellä seitsemänne artiklan käynnistämistä, komission varapuheenjohtaja Brysselissä.

artiklan käyttöä. Vakavimmillaan tämä tarkoittaisi Puolan äänestysoikeuden jäädyttämistä, mikä tosin vaatii yksimielisen äänestystuloksen.

Seitsemännen artiklan tarkoituksena on varmistaa, että kaikki EU-maat kunnioittavat EU:n arvoja. Sen käyttö olisi historiallista, sillä EU ei ole vielä koskaan turvautunut siihen.

Timmermansin mukaan EU-komissio on varautunut aloittamaan tutkinnan siitä, onko Puola rikkonut EU-sopimuksia.

Nainen katsoo suoraan kameraan.

Puolan naisten lakko –liikkeeseen kuuluva Maja Wojdylo. Uwe Tautenhahn / Yle


... Jatkokäsittelyn aikataulu on auki

Parlamentin oppositio on tehnyt lakiesitykseen yli tuhat korjausehdotusta.

Oikeus- ja ihmioikeusasioiden komission puheenjohtaja Stanislaw Piotrowicz sanoo, että jatkokäsit-telyn aikataulua ei tiedetä. Lukuisten muutosesitysten on hänen mukaansa tarkoitus vaikeuttaa komission työtä.

Opposition mukaan nykyinen lakiesitys rikkoo demokratian periaatetta, jonka mukaan lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta on pidettävä erillään.

 

https://yle.fi/uutiset/3-9730746

Puolassa kiistelty korkeinta oikeutta koskeva lakiesitys menee lisävalmisteluun

EU saattaa aloittaa uudet toimet Puolaa vastaan. Unionin mukaan Puolan oikeusvaltioperiaatteet ovat uhattuina.

19.7.2017 klo 15:29päivitetty 19.7.2017 klo 16:00

Nimiä suurilla paperella, mies istuu vetoomusten edessä ja lukee kännykkää.

Mielenosoittajat vetoavat Puolan presidenttiin, jotta tämä käyttäisi veto-okeuttaan lakiehdotusta vastaan.

 

EU-komissio antoi Puolalle varoituksen

 

Euroopan Unionin komissio kehotti keskiviikkona Puolaa lykkäämään lakiesityksen hyväksymistä. Komission mukaan kaavaillut uudistukset vaarantavat tuomareiden riippumattomuuden ja oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen.

EU päättää ensi viikolla aloitetaanko Puolaa vastaan uusi tutkinta siitä, rikkooko se EU:n sopimuksia.

– Olemme erittäin lähellä seitsemänne artiklan käynnistämistä, sanoi EU:n komission varapuheenjohtaja Frand Timmermans Brysselissä.

Seitsemännen artiklan käyttöönotto merkitsisi sitä, että Puolan ministerit voivat menettää äänioikeuden unionin päätöksentekoelimissä.

Lähteet: Reuters, AP, STT

 

RJK: Olen ulalla…

Mutta nyt käsitän tuon kolmanneksi uusimman jutun perusteella, että mielenosoittajia arveluttaa nimenomaan mahdollisuus, että hallitus voisi EROTTAA (perusteettomasti) sitä arvostelleet tuomarit (sikäli kuin lakiesityksessä TODELLA niin sanotaan, mitä suuresti epäilen).

Esimerkiksi perustuslakituomioistuinten tuomarien EROTTAMATTO- MUUS perusteitta virkakautenaan on toki yksi oikeusjärjestelmän kulmakivistä.

MUTTA NYT AINAKIN PÖLHÖ-SALEN HÖLYNPÖLY-YLEN ”MAAILMANHALLITUS” AJAA PUOLAAN (JA ”JOKA PAIKKAAN”!) ”OIKEUSJÄRJESTELMÄÄ”, JONKA HENKILÖNIMI-TYKSIIN POLIITTISELLA JÄRJESTELMÄLLÄ EI OLISI YHTÄÄN MITÄÄN SANOMISTA – EIKÄ KAI KOHTA LAKEIHINKAAN!!!

 

JA SITTEN HAUKUTAAN VASTUSTAJIA ”TOTILATERALISMISTA”!!!!!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En ole esim. Puolan nykyhallituksen monistakaan päätöksistä samaa mieltä.

Pulma vain on että EU on saattanut osin itse tilanteet näin sekavaan tilaan. Ja jos se kuvittelee kiristämällä saavansa asiat paremmiksi, niin epäilen että tilanne pahenee. Tosin mitä muita pelimerkkejä EU:lla on - onko mitään hyviä vaihtoehtoja. EU on tappamassa itsensä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eikös täälläkin tuomarit nimitä hallitus ja pressa?

Risto Koivula

Sehän tässä just pelottaakin... että mitäs nyt...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämän maan poliukot ja -akat on jo polvillaan eu:n edessä ja nuolee minkä kerkiää, joten pelko pois.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"KEIDEN SITTEN PITÄISI NIMITTÄÄ OIKEUSVIRANOMAISET, ELLEI VALITTUJEN POLIITIKKOJEN?"

Ehkä EU haluaa aloittaa Sveitsin mallin eli kansanäänestykset tärkeistä kysymyksistä? Vitsi, vitsi, se nyt on viimeinen asia mitä EU haluaa eli toinen vaihtoehto on joku epämääräinen komissio jota ei vaaleilla valita.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Tilannetta mutkistanee vielä se että esim. Espanjassa oikeuslaitos on myös pahasti politisoitunut eikä ehkä ihan vastaa oikeusvaltion vaatimuksia.
Tämä ei ole unionia pahasti kaivellut ja se voi tässä keississä vielä tulla puheeksi.

Risto Koivula

Edelleen Euroopan Norsunraatoneuvoston EN:n "Ihmisoikeustuomioistuin" EIT yrittää tunkea ainakin kautta EU:N "neljänneksi oikeusasteeksi", jollaiseksi sitä ei kuitenkaan tunnusteta kuin joskus Suomessa.

Se EI tulkitse YK:n Yleismaailmallista ihmisoikeuksien julistusta, vaan omia ihmisoikeussopimuksiaan, jotka ovat eri asia. EU:n kanta on epäselvä, sillä se on perustanut omankin, "kilpailevan" ihmisoikeustuomioistuimen.

Kehottaisin kuitenkin ketään olemaan valittamatta mistään koskaan EIT:en: se on "oikeustrollin ruokkimista", joka ei sido eikä velvoita lopulta ketään mihinkään (se nyt vielä puuttuisikin!).

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/euroop...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/euroop...

Juha Hämäläinen

EUn oikeusistuimet pitäisi ulkoistaa amerikkalaisille. Saataisiin reality-ohjelmia kansan ratoksi Euroopan oikeussaleista ja rutkasti töitä juristeille sekä yksityisille vankilayrityksille.

Risto Koivula

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2568...

" Apulaisoikeuskanslerin väitöskirja näyttäisi olevan asiaa...
14.6.2018 14:30 Risto Koivula

Tarkasti ottaen "EU-lakien ensisijaisuus kaikkiin kansallisiin lakeihin nähden" on TÄYSIN MAHDOTONTA. Kansainvälisen lain näkökulmasta EU-lait ovat kansallisia lakeja - jos sitäkään.

Vieläkin tyhmempää on nostaa Euroopan umpirikolloisen Norsunraatoneuvoston ja se "tuomioistuimen" EIT:n "lait" "neljänneksi oikeusasteeksi"...

Kyllä "lakeja" ja piisaa...

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005717927.htm...

Väitöskirja:

Suomi noudattaa EU-lakien ylivertaisuutta liian yksisilmäisesti ja vaarantaa näin perustuslailliset ydinarvomme

Keskiviikkona väittelevän apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen mukaan syntynyttä tilannetta on vaikea korjata.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen (KUVA: Vesa Laitinen)

Juha-Pekka Raeste HS

Julkaistu: 13.6. 12:36

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen esittää tuoreessa tutkimuksessaan, että Suomen sitoutuminen EU-lakien etusijaperiaatteeseen nykyisessä laajuudessa ei ole järkevää.

Puumalaisen väitöskirjassa ja tämänpäiväisessä väitöstilaisuudessa tarkastellaan sitä, että Suomen lainsäädännön mukaan EU-lait syrjäyttävät aina kaikki Suomen lait ja säädökset, ja siis myös perustuslait.

Kaikkialla Euroopassa näin ei ole.Esimerkiksi Saksassa,Puolassa ja Espanjassa EU-oikeudel- le ei ole tunnustettu etusijaa valtiosäännön ydinarvoihin nähden, Puumalainen selvittää kirjassaan.

Mikko Puumalainen, miksi sitoutuminen etusijaperiaatteeseen tässä laajuudessa ei ole viisasta?

”Koska jokaisessa valtiosäännössä on sellaisia ydinarvoja, joista valtiosääntö tai perustuslail- linen lainsäätäjä ei voi itsekään määrätä. Esimerkiksi ihmisarvon loukkaamattomuus on tällai- nen ydinarvo.Sitä pitää suojata,ja se voi tulla esille sellaisessa tilanteessa,jossa unionilainsää- däntö edellyttäisi siitä luopumista tai syntyisi ristiriita unionilainsäädännön ja perusarvon välillä.”

Kerro siitä esimerkki?

”Tämä on hypoteettinen esimerkki: Turvapaikkalainsäädännössä voi tulla tilanne, että unioni- lainsäädännön soveltaminen voi johtaa siihen, että se pakottaisi palauttamaan ihmisiä alueille, joissa heidän henkensä olisi vaarassa. Säännökset voisivat koskea turvallisten maiden luetteloa tai muuta vastaavaa, joista Suomi ei voisi poiketa.”

Miten EU-lakien etusijaisuutta Suomessa oikeasti noudatetaan?

”Sen noudattaminen tulee näkyviin tuomioistuinten työssä. Rajaan aiheen vain siihen miten lainsäätäjä on sen omaksunut ja noudattaa.Alussa 2000-luvun alkupuolella käytäntö oli varsin sekavaa. Viime aikoina perustuslakivaliokunta yksiselitteisesti tunnustaa etusijaperiaatteen siten kuin unionin tuomioistuin on sen määritellyt. Se tarkoittaa, että unionin lainsäädäntö saa etusijan myös Suomen perustuslakiin nähden.”

[Puumalainen kertoo kannan näkyvän tuoreimmillaan perustuslakivaliokunnan lausunnossa EU:n tietosuojalainsäädännöstä. Puumalaisen mukaan kyseessä on yksittäistä lain sovelta- mista koskeva konfliktisääntö, mutta perustuslakivaliokunta on ryhtynyt soveltamaan tätä periaatetta ikään kuin lainsäätämiseen liittyvänä periaatteena. Se on näin samalla laventanut lain ulottuvuutta, vaikkei unionilainsäädäntö olisi sitä edellyttänyt.]

Väitöksessäsi sanot, että muutoksia nykytilanteeseen on vaikea toteuttaa, koska perustuslain ylimmästä tulkinnasta vastaa Suomessa perustuslakivaliokunta, ja se ei voi tehdä ennakko- ratkaisupyyntöjä EU:n tuomioistuimelle, koska se ei ole tuomioistuin. Pitäisikö perustuslakivaliokunta siis korvata perustuslakituomioistuimella?

”Se on vähän oma aiheensa, pohdin nykyisen perustuslakivaliokunnan vahvuuksia ja sitä miten dialogia [EU:n tuomioistuimen kanssa] voisi vahvistaa.”

”Meillä on yhtäältä perustuslakivaliokunta, joka ei voi pyytää ennakkoratkaisuja. Toisaalta tuomioistuimet eivät saa arvioida perustuslakikysymyksiä. Tämä johtaa siihen, että nekään eivät voi laajasti ja avoimesti käsitellä perustuslakikysymyksiä. Lopputulos on eräänlainen umpikuja.”

Aiemmin Suomen ensimmäisenä vähemmistövaltuutettuna toiminut Puumalainen väittelee tänään tiistaina kello 12 Turun yliopistossa oikeustieteen tohtoriksi EU:n etusijaperiaatteesta Suomen valtiosäännössä. Hän teki väitöskirjansa tutkijana.

Puumalaisen vastaväittäjänä toimii professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta ja kustoksena professori Jukka Snell Turun yliopistosta.

... "

Risto Koivula

https://yle.fi/uutiset/3-10287251

Kiista Puolan korkeimmasta oikeudesta kärjistyy – puheenjohtaja uhmaa eläkekäskyä ja aikoo saapua huomenna töihin

Puolassa astui voimaan kiistelty laki, joka laskee korkeimman oikeuden tuomareiden eläkeikää. Kiista hiertää myös Euroopan unionin ja Puolan välejä.

Puola3.7.2018 klo 20:15

Puolan korkeimman oikeuden puheenjohtaja Malgorzata Gersdorf osallistui viime kesänä oikeuslaitoksen uudistusta vastustaneeseen mielenosoitukseen. Hän aikoo uhmata eläkekäskyä. Pawel Supernak / EPA

Jaa artikkeli Facebookissa
5
Jaa artikkeli Twitterissä

Puolan korkeimman oikeuden puheenjohtaja Małgorzata Gersdorf aikoo uhmata maansa johtoa jatkamalla töissään.

Puolan presidentti Andrzej Duda ilmoitti Gersdofin jäävän eläkkeelle huomenna keskiviikkona. Gersdorf vastasi tiedottajansa välityksellä, että hän aikoo kuitenkin saapua töihin tavalliseen tapaan, kertoi uutistoimisto Reuters.

Puolassa tuli tänään voimaan kiistelty laki, joka laskee korkeimman oikeuden tuomarien eläkeikää nykyisestä 70 vuodesta 65 vuoteen. Lain seurauksena yli kolmannes nykyisistä tuomareista joutuu jäämään eläkkeelle.

Arvostelijoiden pelkona on, että konservatiivisen Laki ja oikeus -puolueen johtama hallitus voi nimittää heidän tilalleen omia tukijoitaan. Korkein oikeus on Puolassa merkittävä toimija, sillä se esimerkiksi vahvistaa vaalien tulokset.

Eläkeiän saavuttaneille tuomareille on annettu mahdollisuus hakea jatkoa presidentiltä. Gersdorf kieltäytyi hakuprosessista, sillä hän katsoo kautensa jatkuvan Puolan perustuslain mukaan vuoteen 2020 asti, kertoo uutistoimisto AP.

Gersdorf on luonnehtinut uuden lain vaikutuksia puhdistuksiksi.

Puolan entinen presidentti, Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu Lech Wałesa on ilmoittanut saapuvansa keskiviikkona puolustamaan korkeinta oikeutta.

Puolalaiset osoittivat mieltään korkeimman oikeuden uudistamista vastaan kesäkuun lopulla.Adam Guz / EPA
EU-komissiolla käynnissä toimenpiteitä Puolaa vastaan

Kiista oikeuslaitoksesta hiertää myös Euroopan unionin ja Puolan välejä. EU-komission mukaan uudistus heikentää Puolan tuomioistuinten riippumattomuutta.

Komissio aloitti tällä viikolla asiasta uuden rikkomusmenettelyn Puolaa vastaan.

Komissio oli jo joulukuussa käynnistänyt Lissabonin sopimuksen mukaisen kurinpitomenettelyn Puolaa vastaan oikeuslaitoksen uudistusten vuoksi. Se voi periaatteessa johtaa jopa tukien leikkaamiseen tai Puolan äänioikeuden menettämiseen EU:n päätöksenteossa.

Unkari on kuitenkin ilmoittanut estävänsä tällaiset toimet veto-oikeudellaan.

Lue lisää:

Puola uhmaa EU:ta: Presidentti Duda allekirjoitti kiistellyt lait, joiden vuoksi komissio aloitti kurinpitomenettelyn

https://yle.fi/uutiset/3-9987848

EU-komission varapuheenjohtaja Katainen väläyttää Puolan budjettituen jäädyttämistä: "Brexitiä vaikeampi kysymys EU:lle"

https://yle.fi/uutiset/3-10124796

Risto Koivula

https://yle.fi/uutiset/3-10288378

" Puolan pääministeri torjui eurooppalaisen arvosteluryöpyn: "Puolalla on oikeus uudistaa oikeuslaitostaan"

Tuhannet puolalaiset marssivat Varsovassa samalla kun pääministeri puolusti tuomarien potkuja Euroopan parlamentissa.

Puola4.7.2018 klo 15:56

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki puhui Euroopan parlamentissa Strasbourgissa keskiviikkona.

BrysselSamaan aikaan kun tuhannet puolalaiset osoittivat mieltään Varsovassa korkeimman oikeuden tuomarien puolesta, Puolan pääministeri puolusti Euroopan parlamentissa hallituksen toimia, jotka pakottavat ison osan tuomareista eläkkeelle.

Pääministeri Mateusz Morawieckin viesti oli, että oikeusasiat kuuluvat EU:ssa jäsenmaiden kansalliseen toimivaltaan.

– Jokaisella maalla on oikeus järjestää oikeusjärjestelmänsä omien perinteidensä mukaisesti, Morawiecki sanoi.

Laki ja oikeus -puolueen johtama Puolan hallitus on pannut toimeen useita oikeuslaitoksen uudistuksia, jotka EU:n mukaan vaarantavat oikeuslaitoksen riippumattomuuden ja vallan kolmijakoperiaatteen.

Tänään keskiviikkona astui voimaan uudistus, joka laski korkeimman oikeuden tuomareiden eläkeikää 70:stä 65:een vuoteen. Ratkaisu voi pakottaa eläkkeelle joka kolmannen korkeimman oikeuden tuomareista.
Oikeuden presidentti uhmaa eläkekäskyä

Ulos savustettujen joukossa on myös korkeimman oikeuden presidentti Malgorzata Gersdorf, joka meni aamulla töihin uudesta laista huolimatta, mieltään osoittavan väkijoukon hurratessa.

Strasbourgissa päämininisteri Morawiecki perusteli uudistuksen tarvetta sillä, että monet tuomareista olivat viroissaan jo kommunistihallinnon aikana, ja he olivat mukana tuomitsemassa Puolan solidaarisuusliikkeen aktiiveja demokratian puolustamisesta.

– Meillä on yhä tuomareita, jotka olivat kommunistipuolueen jäseniä, Morawiecki sanoi puheensa jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Yleisöltä ei juuri herunut ymmärrystä Morawieckin esittämille perusteluille, vaikka osa mepeistä olikin samaa mieltä jäsenmaiden toimivalta-asiasta.
"Tämä on arvoyhteisö"

– Miksi Puolan yleisradio on nykyään propagandakanava? Miksi tuomareita irtisanotaan poliittisten mielipiteidensä takia, kysyi parlamentin suurimman ryhmän EPP:n ryhmänjohtaja Manfred Weber.

– Tämä on arvoyhteisö. Tuomareiden laittaminen poliittisen kontrollin alaisuuteen ei sovi yhteen näiden arvojen kanssa, sanoi liberaaliryhmä Alden johtaja Guy Verhofstadt.

Euroopan komissio on aloittanut sanktiomenettelyn Puolaa vastaan oikeusvaltioperiaatteen vaarantamisen takia. Jäsenmaat eivät ole kuitenkaan vielä äänestäneet siitä, millaisiin toimiin menettely johtaa.

Maanantaina komissio haastoi lisäksi Puolan EU-tuomioistuimeen oikeuslaitoksen uudistusten takia.

– Olemme aina valmiit keskustelemaan [Puolan kanssa], mutta tähän asti se ei ole riittänyt, sanoi komissiota parlamentin istunnossa edustanut varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis. "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset