ristojkoivula

#MeToo-aloittaja"sankari"täti maksoi ahdistelemansa alaikäisen hiljaiseksi

Asia Argento Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2018. (KUVA: Valery Hache / AFP)


PATA KATTILAA SOIMAA - MUSTA KYLKI KUMMALLAKIN!


Poika oli alaikäinen...

 

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005796893.html?share=edc08d0fbf19ec4676c500e0b6f5f148

New York Times: #metoo-johto­hahmo Asia Argento maksoi satoja­tuhansia dollareita häntä seksuaalisesta ahdistelusta syyttäneelle miehelle

Argento kertoi viime lokakuussa, että elokuvatuottaja Harvey Weinstein raiskasi häne

Jussi Salmela HS

Julkaistu: 20.8. 8:59 , Päivitetty: 20.8. 10:07

Italialainen näyttelijä ja ohjaaja Asia Argento maksoi viime syksynä sanomalehti The New York Timesin (NYT) mukaan 380 000 dollaria eli noin 330 000 euroa nuorelle näyttelijä-muusikolle Jimmy Bennettille, jotta tämä ei haastaisi näyttelijää oikeuteen seksuaalisesta ahdistelusta.

Lehden tietojen mukaan hyväksikäyttö tapahtui vuonna 2013. Argenton kerrotaan käyttäneen Bennettiä seksuaalisesti hyväkseen hotellihuoneessa Kaliforniassa, kun Bennett oli 17-vuotias. Argento oli tuolloin 37-vuotias. Kalifornian suojaikäraja on 18 vuotta.

New York Times sai sähköpostitse haltuunsa dokumentteja, joiden mukana on valokuva, jossa kaksikko näkyy makaamassa sängyllä. Argenton ja Bennettin tekemän sopimuksen mukaan Bennett luovutti kuvan ja sen tekijänoikeudet Argentolle.

Lehden mukaan kolme tapauksen tuntevaa henkilöä on vahvistanut dokumentit aidoiksi.

Sen mukaan maksusopimus saatiin valmiiksi viime keväänä. Argenton asianajaja Carrie Goldberg luonnehti rahoja ”avuksi Bennettille”.

Bennettin asianajajien mukaan tapaus on aiheuttanut hänelle traumoja ja haitannut hänen uraansa. New York Times ei tavoittanut kumpaakaan osapuolta kommentoimaan tapausta ennen juttunsa julkaisua.

Argento oli ensimmäisiä, jotka syyttivät tuottaja Harvey Weinsteinia seksuaalisesta ahdistelusta. Sen myötä Argentosta on tullut yksi #metoo-liikkeen näkyvimmistä hahmoista. Hän kertoi viime lokakuussa, että Harvey Weinstein raiskasi hänet vuonna 1997.

Myös Argenton puoliso, kesäkuussa kuollut huippukokki Anthony Bourdain, on ollut näkyvä #metoo-kampanjan puolestapuhuja. Hän otti asiaan kantaa useaan otteeseen Weinsteinin tapausten tultua julki.

”Tämä Weinstein-juttu on minulle erittäin henkilökohtainen – ja erittäin erittäin erittäin paljon henkilökohtaisempi ja tuskallisempi ihmisille joita rakastan ja joista välitän”, Bourdain twiittasi viime lokakuussa.

Sen jälkeen hän on muun muassa tuonut julki väitettyjä hyväksikäyttötapauksia ravintola-alalta.

Oikaisu 20.8. kello 10.00: Jutussa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti, että sopimus estäisi Bennetiä puhumasta tapahtuneesta. Todellisuudessa sopimus estää Bennetiä haastamasta Argentoa oikeuteen ja julkaisemasta yhteiskuvaa.

t vuonna 1997. "

Argento tiesi varmasti, että Bennett on alaikäinen, koska tämä oli hänellä virallisesti töissä.

 

Näyttelijä Jimmy Bennett

 

Mies kokki, TV-toimittaja Anthony Bourdain veti leukakeuinuun 18.6. 2018.

 

Perhe oli aika uusi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anthony_Bourdain

 

Anthony Bourdain vuonna 2014.

Anthony Michael Bourdain (25. kesäkuuta 1956 New York City, New York, Yhdysvallat – 8. kesäkuuta 2018 Kaysersberg-Vignoble, Haut-Rhin, Alsace, Ranska) oli yhdysvaltalainen kirjailija ja kokki. Hän tuli tunnetuksi kirjoitettuaan kirjan Kitchen Confidential: mestarikokin tunnustuksia, joka julkaistiin vuonna 2000.[1] Bourdain oli myös Travel Channel -kanavalla esitettävän ruoka- ja matkustusohjelman Anthony Bourdain maailmalla juontaja.

Bourdain oli naimisissa kahdesti. [1] Hänen ensimmäinen puolisonsa vuosina 1985–2005 oli Nancy Putkoski. Vuosina 2007–2016 hän oli naimisissa Ottavia Busian kanssa, ja heillä on vuonna 2007 syntynyt tytär Ariane. [1] Vuodesta 2016 lähtien Bourdain seurusteli italialaisen näyttelijän Asia Argenton kanssa. [2]

Bourdain oli kiinnostunut alakulttuureista ja kaikista maailman keittiöistä. [3] Tammikuussa 2012 Bourdain vieraili Suomessa kuvaamassa jakson Anthony Bourdain maailmalla -televisiosarjaansa varten. [1][4]

Bourdain löydettiin kylpytakin vyöhön hirttäytyneenä 8. kesäkuuta 2018 hotellihuoneestaan Ranskassa. [5] Hän oli Ranskassa kuvaamassa sarjansa uutta jaksoa. [1] "

 


Kampanjassa on alun perin ollut kummallisia piirteitä:

 

https://www.tiede.fi/keskustelu/74965/metoo-onkin-natoo

 

" METOO onkin NATOO!

 

 

http://people.com/movies/angelina-jolie-urges-nato-to-target-sexual-violence-in-conflict-zones/

" Angelina Jolie Urges NATO to Target Sexual Violence in Conflict Zones

Angelina Jolie is joining forces with the North Atlantic Treaty Organization (NATO) to target sexual violence against women.

The actress and human rights campaigner, 42, visited NATO headquarters in Brussels, Belgium on Wednesday to discuss how the alliance can step up its efforts to prevent sexual violence in conflict zones, during a meeting with NATO Secretary General, Jens Stoltenberg.

“There can be no lasting peace and security without equal rights and participation for women in all societies,” Jolie told reporters in a press conference after her discussions with Stoltenburg — who penned a joint op-ed with Jolie for The Guardian, titled “Why NATO Must Defend Women’s Rights.” “Those rights cannot be achieved in an environment where there is impunity for mass crimes against women and girls.”

https://imagesvc.timeincapp.com/v3/mm/image?url=https%3A%2F%2Fpeopledotcom.files.wordpress.com%2F2018%2F01%2Fvisit-to-nato-by-angelina-jolie-special-envoy-for-the-united-nations-high-commissioner-for-refugees_25130218207_o.jpg&w=1100&q=85... ja EU:TA /EN:A...!

 

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/aaliomainen-halonperkelistinen-ahdisteluskandaaliko-kaatoi-englannin-puolustusministerin/

 

" Ääliömäinen, halonperkelistinen ”ahdisteluskandaaliko” kaatoi Englannin puolustusministerin?

Tämähän on suomalaisille lopulta kovin tuttua, kun esimerkiksi Halon- perkeleen pressakauden alkajaisiksi Suomen Akatemian taantumuspu- heenjohtaja vaihdettiin Halosen juoppohulluun haistapaskantieteilijään – ja ahdistelijaan – NATO-haukka Raikka Väyryseen, ja ”Akatemian” lopullinen (?) alasajo tieteellisen instituution ominaisuudessa alkoi.

 

...Sosiaalisessa mediassa toimittaja Hartley-Brever (polvet eivät näytä olevan kauhean pattiset) kertoo, että Fallon oli useaan kertaan laittanut kätensä hänen polvelleen.

Hän on itse ollut nyt sitä mieltä, että kohu on täysin järjetön ja turha ja ja ministerin ero sen takia mieletöntä (abdurdia).

Julia Hartley-Brewer is a journalist and radio presenter

Julia Hartley-Brewer is a journalist and radio presenter

 

https://yle.fi/uutiset/3-9914348

” Ahdisteluskandaalin paisuminen olisi viimeinen niitti Britannian heikolle hallitukselle

Theresa Mayllä ei ole varaa menettää kansanedustajiaan, jos hän haluaa saada tahtomalleen brexit-lainsäädännölle parlamentin hyväksynnän, kirjoittaa Ylen Lontoon-toimittaja Pasi Myöhänen.

2.11.2017 klo 22:04

Michael Fallon.

Michael Fallon ilmoitti eroavansa puolustusministerin paikalta keskiviikkona.

LONTOO Pääministeri Theresa May menetti myöhään eilen yhden tärkeistä tukipilareistaan. Syytökset seksuaalisesta ahdistelusta saivat Mayn luottomiehen Michael Fallonin jättämään puolustusministerin paikkansa.

Erot eivät välttämättä jää tähän.

Konservatiivipuoluetta viime päivänä ravistellut häirintäskandaali on jatkanut paisumistaan. Sen taustalla on puolueen omien tutkijoiden kokoama lista väitetyistä ahdistelutapauksista.

Lista koottiin todennäköisesti poliitikkojen lojaaliuden varmistamiseksi, eli suomeksi sanottuna kiristystarkoituksiin. Nyt se on julkisuudessa poliittisten vastustajienkin käsissä.

[Tämä tarkoittaa, että se EI OLE NIMENOMAISESTI KONSERVATIIVIEN, vaan erityisesti NATON JA EU:N LISTA!]

 

Jos häirintäsyytökset johtavat kansanedustajien eroihin, Theresa Mayn hallitus on pahassa pulassa. May roikkuu kesän katastrofivaalien jälkeen vallankahvassa vain hiuskarvan varassa ilman omaa parlamenttienemmistöä.

Konservatiiveillä ei olisi varaa menettää mahdollisissa täydennysvaaleissa yhtäkään edustajapaikkaa. Puolue tarvitsee joka ikisen äänen esimerkiksi brexit-lainsäädännön läpiviemiseksi parlamentissa.

Lista herättää vakavia kysymyksiä

Vielä ei ole tarkkaa selvyyttä siitä, kuinka vakavia syytökset ovat ja onko häirinnästä todisteita. Konservatiivien kokoamalla listalla on selkeiden ahdistelusyytösten lisäksi myös silkkaa toimistojuoruilua.

Siinä mainitaan muun muassa konservatiivikansanedustajan toimistoromanssi, joka nyt on jo johtanut vakiintuneeseen julkiseen parisuhteeseen. "


"Tyyne" ennusti:

 

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100932-tarja-halosen-uudesta-yk-seksiteht%C3%A4v%C3%A4st%C3%A4-ei-tule-seuraamaan-suomelle-ainakaan-mit%C3%A4%C3%A4n-hyv%C3%A4%C3%A4

 

Tarja Halosen "YK-seksitehtävästä" ei seuraa Suomelle ainakaan mitään hyvää!

20.3.2012 09:48 R. Tyyne Kuusela

 

Halonen on nimitetty toiseksi puheenjohtajaksi Mosambikin (thabo mbekilaisen?) entisen presidentin kanssa YK:n työryhmään, jonka tehtäväksi on mainittu "kriisit ja seksulaalinen vakivalta". Työryhmä on varmaan ihan aiheellinen, mutta ainakin Halonen, jonka kaikki touhu on lopulta aina pyörinyt skitsofreenisen ja väärän "paholaisgeeniraiskaajamurhaajamiesteorian" sepittämisen ja propagoimisen ym- pärillä,on yhtä väärä valinta sellaiseen tehtävään kuin parantumaton pedofiili lastentarhanopettajaksi.

www.uusisuomi.fi/kotimaa/120977-halonen-sai-yk-homman

" Halonen sai YK-homman

Presidentti Tarja Halonen otti torstaina vastaan työn YK:n seksuaaliterveyttä edistävän työryhmän rinnakkaispuheenjohtajana.

Korkean tason työryhmän päätehtävä on seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin liittyvien kysymysten edistäminen poliittisella tasolla maailman laajuisesti.

Tarja Halonen jätti taakseen tasavallan presidentin tehtävät helmikuun lopussa. Tuolloin hän lupasi jatkossa keskittyä kansainvälisiin tehtäviin YK:ssa."

Täällä ensinnäkin sitä läpikotaisin falskia "teoriataustaa":


https://www.tiede.fi/keskustelu/44622/ketju/koulukiusaaminen_ja_evoluutio

Halonen maksaa "alan tutkimusta MEIDÄN RAHOISTAMME mm. nimittämällä järjettömän skitsohölynpölytoimittajan "Suomen ulkomaiseksi akateemikoksi"!

https://www.tiede.fi/keskustelu/22652/ketju/halosen_linjalla_tuposta_papoon_ja_tipoon

Hän valtasi Suomen "Akatemian" hölynpölytieteelle, mm. JUURI TÄLLE "TEORIALLE"!

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/yle-toraytti-taas-tuutin-taydelta-paskaa-muka-vauvoilla-moraalivaisto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kannattaisi muistaa, että #metoo tarkoittaa "POUND ME TOO"...Yleissivistystä vouhkaajille.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

USA:n konservatiivisten tahojen mielestä #metoo -kampanja polkaistiin pystyyn lähinnä sen vuoksi, että sen aiheuttamalla kohulla ja vouhotuksella voitaisiin ohjata päähuomio pois paljon vakavammasta kysymyksestä eli Hollywoodin ja Washington DC:n eliittipiirien mahdollisesti harjoittamasta raa'asta pedofiliasta. Nuo pedofilia-huhut vahingoittivat osin Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjaa, ja USA:n liberaalit piirit halusivat siirtää päähuomion nopeasti noista huhuista muualle.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Onko siis Kaliforniassa alaikäisen seksuaalinen hyväksikäyttö asianomistajarikos?

Risto Koivula

Nyt se menee ainakin poliisitutkintaan:

https://yle.fi/uutiset/3-10362921

(Tämä saattaa olla lisäksi ns. "jäävuoren huippu" kuten usein tallaisissa tapauksissa...)

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Me too kampanjan likapyykkiä pelataan myös täällä kotomaassakin..

Saas nähdä kuis akkojen käy?

https://www.msn.com/fi-fi/viihde/julkkikset/tomi-m...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Voisiko yksi epäilyistä olla tämän "pas¥amyrskyn" aloittaja 45v ?
Ikä täsmää just...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vallankumous syö aina omat lapsensa.

Risto Koivula

Aviomies maksoi "pojan" pihalle - vaimo epäilemättä valehtelee...

https://yle.fi/uutiset/3-10363649

" Metoo-liikkeen johtohahmo Asia Argento kiistää seksin alaikäisen kanssa

Asia Argenton mukaan hänen suhteensa Bennettiin oli useiden vuosien ajan silkkaa ystävyyttä, joka päättyi, kun Jimmy Bennett alkoi vaatia rahaa Weinstein-paljastuksen myötä.

Italialainen näyttelijä ja ohjaaja sekä Metoo-liikkeen johtohahmo Asia Argento kiistää olleensa seksisuhteessa alaikäisen pojan kanssa viisi vuotta sitten. Argenton mukaan syytteet ovat osa "pitkään jatkunutta vainoa".

New York Times uutisoi sunnuntaina, että Argento oli maksanut näyttelijä Jimmy Bennettille 380 000 dollaria korvauksia välikohtauksesta hotellihuoneessa Los Angelesissa 2013.

– Kiistän jyrkästi ja torjun New York Timesin artikkelissa esitetyt väitteet, Argento sanoi agenttinsa julkaisemassa lausunnossa.

– Olen syvästi järkyttynyt ja loukkaantunut siitä, että joudun lukemaan täysin valheellisia uutisia. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaista seksuaalista suhdetta Bennettin kanssa, Argento jatkoi.
"Suhde ystävyyttä"

Argenton mukaan hänen suhteensa Bennettiin oli useiden vuosien ajan silkkaa ystävyyttä. Hänen mukaansa se päättyi, kun Argento joutui julkisuuteen Weinstein-tapauksessa.

– Bennett yhtäkkiä vaati minulta erittäin suurta rahasummaa.

Argentosta tuli Metoo-liikkeen johtohahmo, kun hän syytti Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinia raiskauksesta Cannesin filmifestivaalien aikaan 1997.
Anthony Bourdain maksoi

Argenton mukaan hänen edesmennyt miesystävänsä Anthony Bourdain pelkäsi mahdollista negatiivista huomiota Weinstein-paljastuksen vuoksi.

– Päätimme suhtautua Bennettin avunpyyntöön myötätuntoisesti ja annoimme sen hänelle. Anthony henkilökohtaisesti avusti Bennettiä taloudellisesti, sillä ehdolla, että hän ei enää tunkeutuisi elämäämme, Argento kertoi.

Argento epäili Bennettin motiiviksi hänen henkilökohtaisia rahaongelmiaan ja uskoi rikkaan Bourdainin valikoituneen sopivaksi kohteeksi sen vuoksi.

Aiemmin päivällä Kaliforniassa viranomaiset ilmoittivat selvittävänsä asiaa.

Bennett esiintyi lapsinäyttelijänä Argenton elokuvassa Petollinen on ihmissydän (2004). Bennett esitti Argenton roolihahmon poikaa. "

Risto Koivula

https://www.aamulehti.fi/mielipiteet/kaiken-huiput...

Kaiken huiputus meidän maailmassamme

Näkökulma: Asian täytyy olla jollakin tavalla vähemmän tärkeä tai yhteiskunnallisesti vaaraton voidakseen nousta yleisesti ja yhteisesti paheksutuksi viholliseksi, kirjoittaa sosiaalipsykologi Klaus Weckroth.

Mielipiteet 19.06. 19.39

Klaus Weckroth

On ollut kiinnostavaa seurata, miten Metoo -kampanja on pikkuhiljaa häipynyt otsikoista. Eipä silti, kiinnostava on myös kysymys, miksi asia aikanaan nousi otsikoihin niin voimakkaasti kuin nousi.

Kyynisesti ajatellen (tai ehkä vain ajatellen) ajettu asia on varmasti tärkeä, mutta samalla sen täytyy olla jollakin tavalla vähemmän tärkeä tai yhteiskunnallisesti vaaraton voidakseen nousta yleisesti ja yhteisesti paheksutuksi viholliseksi. Metoon esille nostaman vihollisen täytyy olla ”hyvä vihollinen”.

Loistavassa vuonna vuonna 1986 julkaistussa kirjassaan Hyvä vihollinen: huumausainepolitiikka Pohjolassa Christie ja Bruun kirjoittavat: "Suurta osaa ideologisesta ja poliittisesta taistelusta voidaan pitää taisteluna siitä, mitkä sosiaaliset ongelmat tulisi määritellä keskeisiksi”. Huumeet ovat keskeinen ongelma ja siis hyvä vihollinen, koska niitä vastaan voi taistella koskematta ”vallan triumviraattiin: valtioon, työnantajiin ja ammattiyhdistyksiin”.

Metoo-kampanjassa vihollinen oli alun perin yksi mies. Sitten miehiä tuli lisää, enemmän tai vähemmän säälittäviä tapauksia, jotka sopivat yhteisiksi paholaisiksi samaan tapaan kuin yksittäiset narkomaanit toisenlaisten syntien pukeiksi. Naiset olivat lähteneet liikkeelle, paljastaneet ja lynkanneet nämä kurjat lihassaan heikot ja hurraa-huudot kaikuivat. Lopultakin ”miesten harjoittama puolen ihmiskunnan alistaminen saattaa päättyä. Ei kaikkialla eikä heti, mutta ainakin länsimaissa muutoksen mahdollisuus on todellinen. Onneksi olkoon, naiset.” (Taneli Heikan kolumni, Yle 14.3.).

Yhden miehen jälkeen näkökulma alkoi muuttua: vihollinen ei ole mies sinänsä, vaan miehen naiseen kohdistama ahdistelu, eikä edes välttämättä miehen naiseen kohdistama, vaan yhtä hyvin naisen mieheen. Eikä edes miehen naiseen kohdistama, vaan myös miesten keskinäinen lyöminen, ahdisteleminen ja kiusaaminen: #men-too. Ja kappas vain: herrorismin orastanut kritiikki (jos nyt sellaisesta koskaan olikaan kyse) on vesittynyt alkuunsa.

Tytötkin hakkaavat. Ei siis ole niin, että miehetkin lakkaisivat harjoittelemasta tappamista, vaan niin, että naisetkin tekevät niin. Jotenkin symbolista on, että Suomen mitalit viimeaikaisissa arvokisoissa ovat tulleet pääosin naisten tappelusta. Onneksi olkoon, naiset!

Massiivinen rakenteellinen yhteiskunnallinen väkivalta, kiusaaminen ja ahdistelu varmistavat sen, että edelleen ”lyöminen ja lyödyksi tuleminen kuuluu normaalin nuoren miehen kasvamiseen” (Taneli Heikka) ja pelkäänpä, että nyt enenevässä määrin myös jokaisen nuoren naisen kehittymiseen. Monet lapset pelaavat tolkuttoman typeriä taistelupelejä ja katselevat toinen toistaan iljettävämpiä ”toiminta-elokuvia” täynnä aivotonta tappamista, ampumista, räjähtelemistä, kaahaamista, lyömistä, ahdistelua, kukkoilua. Turha kysyä, aiheuttaako väkivallan katsominen ja leikkiminen väkivaltaa – se on sitä. Kornielokuvat täyttävät aistien valtakunnat julkisesti – pornoelokuvat vähemmän julkisesti.

Fyysinen väkivalta on vain jäävuoren huippu, eikä edes sitä: pisara meressä. Mitä mahtaa tapahtua äärimmäiselle henkiselle väkivallalle á la lasten kasvattaminen kaikenlaisten kummitusten, joulupukkien ja jumalien pelkoon ja palvontaan, jos naisetkin ryhtyvät ”remonttipiiskureiksi”?

Kirjoittaja on sosiaalipsykologi.

Toimituksen poiminnat